Koristeellinen puutarhapergola

« Takaisin blogiin

Takapihan puutarha on ihanteellinen paikka levätä ja rentoutua. Aamukahvi, hetki kirjan parissa, ystävien tapaaminen tai vain taivaalle tuijottaminen - kaikki "maistuu eri tavalla" puutarhassa.

Meidän ilomme ei ole vain laiskottelua, vaan myös puutarhan hoitaminen ja sen pitäminen kauniin näköisenä. Koristekasvit, kukkivat kukat - kaikki tämä tekee puutarhastamme ainutlaatuisen. Jokainen on erilainen, emme löydä kahta samanlaista.

Puutarhakasvit ovat yksi, toinen viileä puutarhan koristelu voi tulla osaksi katuhuonekaluja; yksi mielenkiintoisimmista ovat pergolat. Pergola on viehättävä koristelu ja samalla paikka, jossa voit rentoutua varjossa kuumalla säällä tai suojautua pieneltä sateelta. Sen rakenne koostuu yleensä korkeista pylväistä, jotka on yhdistetty poikkipalkeilla tai ristikolla.

Pergola voidaan sijoittaa mihin tahansa puutarhan osaan tai esimerkiksi terassin viereen. Pergolien tehokas käyttö on myös käytävien (puutarhan myöhempien osien erottaminen) ja porttien (kun asetamme ne sisäänkäynnille) luominen. Sen kasveja koristavat korkeavartiset kasvit.

Hiipiviä koristekasveja
Puutarhapergolat voivat koristella kauniisti takapihan puutarhan tai tontin. Niille voidaan istuttaa erilaisia kasveja; riippuen muun puutarhan suunnittelusta ja maustamme. Valittaessa kannattaa myös päättää kasveista melko nopeasti, jotta vaikutusta ei tarvitse odottaa toista 10 vuotta. Rakenteen umpeen kasvaminen luo varjostetun ja viehättävän tilan. Samalla niistä tulee puutarhan ainutlaatuinen koristelu.

Alla on joitain ehdotuksia, jotka voivat auttaa sinua valitsemaan kasvin, jota haluat kasvattaa pergolalla:

  • Kiinan aktinidia - nopea kasvu, koristeelliset lehdet (muistuttavat ulkonäöltään kirkasta mokkaa) ja syötävät hedelmät. Kun valitset tätä kasvia, ota huomioon, että se ei kestä alhaisia lämpötiloja (alle -10oC). Siksi hänelle sopivat paikat ovat tuulelta suojattuja paikkoja. Talveksi pergola kannattaa peittää agrotekstiilillä tai olkimatolla, se auttaa suojaamaan kasvia. Jos haluamme kasvattaa hedelmiä, meidän on istutettava muutama pala, jotta pölytys tapahtuu (joillakin näkyy vain uroskukkia, toisilla naaraskukkia).
  • Clematis (clematis) - yksi pergoloissa useimmin käytetyistä kasveista. Siinä on monivärisiä kukkia, jotka kukkivat erittäin pitkään - toukokuusta lokakuuhun. Valittaessa kannattaa neuvotella asiantuntijan kanssa, koska klematis on vaativa kasvi. Tuntuu hyvältä lämpimässä mutta varjoisassa paikassa; jatkuvasti kostealla, ravinteita täynnä olevalla maaperällä. Se on myös lannoitettu ja leikattava kunnolla.
  • Vaihtuva hammaskivi - tarjous vähemmän kokeneille puutarhureille. Ei vaadi erityistä hoitoa; kasvaa yhtä hyvin auringossa ja osittain varjossa. Se voi kasvaa myös mineraaliköyhemmällä maaperällä. Sille on ominaista kiertyneet, sahalaitaiset ja moniväriset (vihreä-valko-vaaleanpunaiset) lehdet. Marjoja (syötäväksi kelpaamattomia) näkyy myös siinä.
  • Oikea viiniköynnös - on kasvi, joka sai aikaan pergolien olemassaolon. Ei ole suuria vaatimuksia kasvaakseen kauniisti ja kantaakseen hedelmää. Aurinkoinen paikka ja kasvavien versojen säännöllinen karsiminen riittää. Sinun on myös tarkistettava säännöllisesti tuholaisten varalta.
  • Harvinainen muratti - kasvi kasvaa nopeasti ja on pitkäikäinen. Nuoret lehdet ovat karvaisia, ja vanhemmat ovat dermaalisia ja kiiltäviä; kukat (jos niitä ilmestyy) ovat vain vanhemmassa muratissa. Kasvi ei ole maaperän suhteen vaativa, ja varjoisat paikat sopivat sille ihanteellisesti. Sinun on vain varmistettava, ettei se kasva liikaa. Ivy on myrkyllinen kasvi.
  • Kuusama - ominaista pienet, tummanvihreät lehdet ja kukat kapeilla terälehdillä. Kukat kukkivat kesä-heinäkuun vaihteessa, ja niiden tuoksu on hämmästyttävä.

Blogi

Tarkista myös.

Olohuoneen kaihtimet

Olohuoneen kaihtimet

Olohuoneen kaihtimet - käytännöllinen ja esteettinen ratkaisu Olohuoneen kaihtimet eivät ole vain käytännöllinen ratkaisu, vaan myös esteettinen...

Lisää »

Vaihtoehtoja pystyverhoille

Vaihtoehtoja pystyverhoille

Vaikka pystyverhot ovat erittäin suosittuja, ne eivät ole ratkaisu, jota kaikki haluaisivat. Monia ihmisiä häiritsee niiden pituus, haittapuoli voi myös...

Lisää »

Kaikki artikkelit ja vinkit »